Categorie archieven: Nieuw Zurenborg

SOS Zurenborg waarschuwt voor Wetteren scenario

Buurtvereniging SOS-Zurenborg grijpt het ongeluk met de giftrein in Wetteren aan om opnieuw te pleiten voor een park in de buurt. ‘Wat in Wetteren is gebeurd, kan ook gebeuren in Zurenborg’, zegt Dirk Schampaert van SOS Zurenborg. De buurtvereniging ijvert … »

Geplaatst in Berichten, Nieuw Zurenborg | Reageren uitgeschakeld

Nieuw Zurenborg : inbreuk op Europese richtlijnen

Omdat we op lokaal niveau weinig reactie krijgen op onze protesten tegen een nieuwe woonwijk naast de Singel en Ring, schreven we ook de Europese Commissie aan. Nieuw Zurenborg is immers gepland op een plaats waar de Europese normen voor lawaai … »

Geplaatst in Nieuw Zurenborg | Reageren uitgeschakeld

Klankbordgroep Nieuw Zurenborg

Op 10 mei 2010 had er een vergadering plaats van de Klankbordgroep Nieuw Zurenborg, waar volgens de Stad Antwerpen “de betrokkenen van gedachten kunnen wisselen over de plannen met Nieuw Zurenborg”. Omdat wij uit het verleden onthouden hebben dat in … »

Geplaatst in Nieuw Zurenborg | Reageren uitgeschakeld

Maquette

Wil je weten wat er boven je hoofd hangt ?  SOS-Zurenborg heeft een maquette gemaakt van het ontwerp Nieuw Zurenborg zoals de Stad Antwerpen dat voorstelt, en ook van een mogelijk alternatief zoals SOS-Zurenborg dat voorstelt.  De maquette is al … »

Geplaatst in gassite, Nieuw Zurenborg | Reageren uitgeschakeld